Allan Thesbjerg blev nr. 13 ud af 25 deltager og 14 gennemførte.

Alle løberne, uden undtagelse, led meget i den krasbørstig og kuperet skov med en masse stikkende krat i størstedelen af skoven under dagens konkurrence i orienteringsløb, hvor solen også bagte ubarmhjertig fra en skyfri himmel. Termometret viste i øvrigt at være på den ubehagelige side af 30 grader.

Den suveræne vinder og europamester Pavel Novikov brugte 50% længere tid end banelæggerens estimeret og forventet vinder tid på den 4,3 km korte bane. Det fortæller klart om hvor brutal, både banen og skoven var i dag.

En del af løberne havde så store problemer med varmen, at de hurtigt måtte have hjælp, efter de kom i mål, og flere løbere valgte også at trække stikket i frustration over det krasbørstige terræn og nogle nåede ikke hjem før lukketid.

Allan Thesbjerg fik en uheldig start på banen, hvor han smed tid på den første post, men Allan Thesbjerg lod sig ikke slå ud af det og de mange udfordringer i skoven. Allan lå længe i løbet til en klar top 10 placering, men trætheden indhentede desværre Allan Thesbjerg på banens sidste del, hvor han tog en mindre godt vejvalg til en af de sidste og diffuse poster på banen.  Det gav desværre et stort tidstab, som sendte Allan Thesbjerg ud af Top 10.

Allan Thesbjerg løber igen på torsdag hvor det gælder langdistancen.

Resultater kan ses på www.deaflympics.com

/ Lars Vikkelsø, landstræner for orientering

DEL