Allan løb til en tid der rakte til en klar 9. plads, men han blev desværre diskvalificerede på manglede klip.

Optakten havde været meget kaotiske. Dagen før havde arrangørerne udarbejdet en startliste, men den ikke var korrekt lavet. Efter en prompte dansk protest og en længere diskussion, måtte landstræner Lars Ryberg Vikkelsø opgive at få flytte Allan til hans fortrukket startgruppe 2 i stedet for den først startgruppe. I stedet blev der rykket rundt i startgruppen 1.

Da Allan havde gjort sig klar 15 min før start, blev starten rykket med 30 min., eftersom de russiske deltagere ikke var nået frem. De havde i øvrigt selv bedt om at komme sent.

Normalt rykker man ikke en starttid.

Allan lod sig ikke stresse af det, og han både løb fejlfrit og forrygende godt. Allan overrasket alle med sin meget tidlige entre ved publikumsposten, at landstræner kom stormede hen til Allan med væske.

Det lugtede lidt af en topplacering til Allan.

Allan kæmpede for hver eneste meter til mål, og efter målgangen lå Allan til en foreløbig 4.plads. Men dommeren afviste at godkende Allans tid, da han ikke havde klippet publikumsposten korrekt, selvom alle havde set Allan ved publikumsposten.

Allan var meget skuffet over sin fejl ved publikumsposten.

“Jeg var tørstig og var fokuseret på at få noget væske hurtigt muligt. Så kunne jeg ikke finde mine væskeflasker, og måtte se efter landstræneren, som kom løbende med flaskerne. Jeg glemte derefter alt om at klippede posten, da jeg stod ved den. Normalt gør jeg det omvendt” – Altså klipper posten først og tager væske bagefter.

“Jeg glæder mig dog over, at jeg kæmpede hele vejen og gennemførte den meget kuperet og krævende bane i den varme hernede i Samsun” fortæller Allan Thesbjerg.

Resultater kan ses her:

www.deaflympics2017.org

/Lars Ryberg Vikkelsø, landstræner for orientering

 

DEL